logo
FrequentiegebruikersregisterE-mail | Telefoon 050 587 74 44
 
Welkom


Welkom in het frequentiegebruikersregister. In dit register staan de gebruikersgegevens van maritiem mobiele frequentiegebruikers en van gebruikers van de amateurfrequentiebanden. Hieronder vindt u een opsomming van de mogelijkheden die u hebt in het register.

Nieuwe melding
Bent u radiozendamateur of maakt u gebruik van maritieme apparatuur? Meld dan uw gebruik van frequentieruimte via Nieuwe melding.Wanneer u een burgerservicenummer heeft, kunt u alleen inloggen met een DigiD (spreek uit: Die-gie-dee).
Heeft u geen burgerservicenummer, dan kunt u zich registreren door middel van de inloggegevens die door Agentschap Telecom worden verstrekt. Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u deze aanvragen via het aanvraagformulier.

Gegevens raadplegen
Wanneer u de gegevens heeft ingevuld en deze naar ons heeft verzonden, krijgt u van ons één of meerdere radio-identificaties toegewezen. Ongeveer vijf minuten na verzending, kunt u via Mijn gegevens de u toegewezen identificatie raadplegen. Binnen twee weken ontvangt u het officiële bewijs van registratie.

Gegevens wijzigen
Wilt u uw gegevens wijzigen? Kies dan voor Mijn Gegevens, nu kunt u:

Uw relatiegegevens raadplegen en/of wijzigen, bijvoorbeeld uw e-mailadres of vestigingsadres.
 • Hiervoor kiest u Relatiegegevens Raadplegen/Wijzigen, u ziet een overzicht van de geregistreerde gegevens. Wilt u deze wijzigen? Klik dan op de schermknop Wijzigen, onderin het scherm.

  Uw registratiegegevens raadplegen en/of wijzigen. Ook kunt u hier de registratie overschrijven of intrekken.
 • Voor registratiegegevens klikt u op uw registratienummer. Onderin het scherm heeft u de keuze uit wijzigen, intrekken of overschrijven.
  Wijzigen: registratiegegevens aanpassen.
  . Maritieme gebruikers kunnen hier ook gegevens voor Search and Rescue doeleinden registreren. Agentschap Telecom geeft deze gegevens door aan de Kustwacht;
  . Radiozendamateurs kunnen hier bijvoorbeeld een bijzondere radio-identificatie aanvragen voor een evenement, of de eigen radio-identificatie wijzigen.
  Intrekken: hier kunt u een registratie intrekken; de identificatiegegevens mag u dan niet meer gebruiken. Deze moeten uit de apparatuur worden geprogrammeerd! Dit geldt ook als het schip naar het buitenland wordt verkocht.
  Overschrijven: u gebruikt deze keuze als u uw boot heeft verkocht inclusief de communicatieapparatuur en de daarbij behorende radio-identificaties! U geeft hiermee de radio-identificaties vrij voor de koper van het schip. De koper van het schip is dan in staat om een nieuwe melding te doen door te klikken op ¿Een bestaande maritieme registratie overnemen¿. Voorwaarde is wel dat de nieuwe eigenaar een bedieningscertificaat heeft en dat hij kan inloggen. De koper moet dan wel de radioroepnaam van dit schip weten. Hierna ontvangt de koper het bewijs van registratie.